Koppel bespreekt rookvrij Warandepark met stadsbestuur

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Pieter Elsen, die eerder samen met zijn vriendin de borden ‘rookvrij park’ aan de ingangen van het Warandepark hing, heeft maandag een afspraak met het stadsbestuur. Het koppel wil debat over de invoering van zulke parken openen, vertelt hij in onze radiostudio.

Op Twitter dook enkele weken geleden een foto op van een bord dat bevestigd was aan de ingangen van het Warandepark. En op dat bord stond duidelijk te lezen: ‘Dit is een rookvrij park’.

Zowel Leefmilieu Brussel als de Stad Brussel had geen flauw idee wie de borden had opgehangen. Het bleek uiteindelijk een privé-initiatief te zijn van Pieter en Cécile, een koppel uit Molenbeek dat vooral het debat wilde openen. Ze hebben maandagnamiddag een afspraak met het stadsbestuur, om hun voorstel te bespreken. Pieter Elsen kwam deze ochtend langs in onze studio.

"In Straatsburg mag je sinds een jaar of drie in geen enkel park meer een sigaret opsteken. Op basis daarvan is Parijs een proefproject gestart, en daar zijn nu ook intussen al een deel van de parken rookvrij", zegt Elsen. De bordjes zelf hangen er sinds maandag overigens niet meer, laat hij weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?