Luckas Vander Taelen: 'Brussel is klaar voor politieke omwenteling'

Bekijk ook de afspeellijst: De Kenners

"2018 zal voor Brussel een politiek kantelmoment zijn." Dat zegt opiniemaker Luckas Vander Taelen in 'De Kenners' op BRUZZ. "We mogen dromen van een stad die bestuurd wordt vanuit een inspirerende visie."

Al te vaak wordt de Brusselaar moedeloos geslagen, meent Vander Taelen. "Eerst hoor je iets inspirerends, zoals dat er afgescheiden fietspaden op de Kleine Ring komen. Om daarna een schepen van de stad Brussel te horen zeggen dat de luxewinkels daardoor klanten zullen verliezen. Dan denk je: in welke stad leven wij?"

Aanleiding voor het gesprek is het nieuwe boek van Vander Taelen, dat 'Mijn Gedacht' heet. Daarin kaart de oud Groen-politicus enkele heikele actualiteitspunten uit Brussel aan. Onder meer de tunnels en terreur komen aan bod. "Belangrijk is dat je als columnist de bewindsvoerders blijft porren. We zitten met een jonge, creatieve stad en een politiek systeem dat niet beantwoord aan de behoeften van die stad. Dat baart me zorgen."

Vander Taelen is echter hoopvol. "Brussel verjongt en is een stad vol creativiteit vanuit meer dan 180 nationaliteiten. Ik vind dat inspirerend en 2018 kan een kantelmoment zijn. De stad is klaar voor een politieke omwenteling, waarbij je kan gaan dromen van een stad die bestuurd wordt vanuit het Gewest, met een inspirerende visie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?