Politie sluit toegang Nieuwstraat deels af

© BRUZZ - Belga
01/12/2020
Updated: 01/12/2020 15.15u

Op de eerste dag dat de winkels opnieuw open mogen, zijn al lange rijen te zien in de winkelstraat in Elsene, zoals aan de ingang van Action en Zeeman op de Elsensesteenweg. De toegang van het Muntplein naar de Nieuwstraat is sinds 13 uur afgesloten omdat de social distancing er niet kon gerespecteerd worden, zegt de politie.

De Nieuwstraat in het stadscentrum werd opgedeeld in twee looprichtingen, met verschillende oversteekplaatsen voor winkeliers die de overkant willen bereiken. Stilstaan is geen optie, behalve in de verschillende wachtrijen die al ontstaan aan de populaire merken zoals Primark, Kiabi, C&A of enkel sneakerwinkels.

Aan de verschillende winkelingangen krijgen bezoekers van de aanwezige stewards meteen wat handgel om de handen te ontsmetten. De Stad Brussel werkt voor de toestroom van shoppers in de Nieuwstraat met een dynamisch telsysteem. Indien het te druk wordt, kan de winkelstraat dus worden afgesloten.

Een overrompeling bleef uit, mede dankzij de stewards en politie die zichtbaar aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Rond 13 uur sloot de politie wel de toegang van het Muntplein naar de Nieuwstraat af omdat de social distancing niet meer gegarandeerd worden. Je kan de Nieuwstraat bereiken via het Rogierplein of de zijstraten. Het is niet de bedoeling om de Nieuwstraat volledig af te sluiten.

Wachtrijen op de Elsensesteenweg

Nu de winkels op de Elsensesteenweg opnieuw open zijn, en de feestdagen eraan komen, zijn er lange wachtrijen te zien aan de Action en Zeeman. Burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) verzekert dat de gemeente in contact staat met de vestigingen in de winkelstraat voor het geval dat de situatie uit de hand zou lopen.

"Momenteel is de situatie onder controle. De politie is sinds deze ochtend aanwezig en zal nog de hele dag aanwezig blijven", aldus Doulkeridis. "Als het nodig is worden er extra maatregelen getroffen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel-Stad, Elsene, Samenleving, Elsensesteenweg, heropening winkels coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni