Chadli voorgesteld bij Anderlecht: 'Ik wou voor een topclub spelen'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 13 augustus 2019

Nacer Chadli wil zijn carrière bij RSC Anderlecht nieuw leven inblazen. De polyvalente Rode Duivel wordt door paars-wit voor een seizoen gehuurd van AS Monaco, waar hij sinds Nieuwjaar op een zijspoor was beland. Dinsdagmiddag werd Chadli in het Lotto Park voorgesteld.

"Het was mijn plan ooit nog in België te voetballen maar het gebeurt nu wel iets sneller dan ik had verwacht", vertelde Chadli. "Ik koos voor België omdat ik bij een topclub aan de slag wilde en niet bij een team dat voor de degradatie strijdt in een grotere competitie. Hier hoop ik weer vertrouwen op te doen en een heel seizoen fit te zijn. Ik heb een lastig seizoen achter de rug met veel blessures."

Chadli ging met de transfer in op een vraag van speler-manager Vincent Kompany. De twee kennen elkaar goed van bij de Rode Duivels. Zondag kondigde Anderlecht aan dat de 56-voudige Rode Duivel voor een seizoen (zonder aankoopoptie) wordt geleend van AS Monaco. Voor die club speelde hij vorig seizoen 22 wedstrijden maar na de winterstop kwam hij, mede door blessureleed, nog amper aan de bak in het prinsdom. Bij paars-wit wil hij, ook met het oog op het EK 2020, speelminuten vergaren.

Chadli is een jeugdproduct van Standard maar is, na omzwervingen in Nederland (Apeldoorn, Twente), Engeland (Tottenham, West Brom) en Frankrijk (Monaco), al bijna vijftien jaar weg uit België. Hoe het na dit seizoen verder moet, is nog een open vraag. "Dat weet ik niet. Voor mij is het belangrijkste nu een heel seizoen te presteren en weer vertrouwen te krijgen. Op het einde van het seizoen zien we dan wel verder."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?