Lloyd's of London opent in Brussel wegens Brexit

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 13 november 2018

's Werelds grootste verzekeraar Lloyd's heeft in Brussel officieel de deuren geopend van zijn Europese divisie. De opening in Brussel is een rechtstreeks gevolg van de Brexit. De keuze voor onze stad is volgens Lloyd's niet toevallig. Ook federaal minister van Financiƫn Johan Van Overtveldt (N-VA) was aanwezig.

Lloyd's of London kondigde in mei aan dat het naar aanleiding van de Brexit een Europese dochtermaatschappij met zetel in Brussel opricht. Zo wil het bedrijf vermijden zijn toegang tot de eengemaakte markt te verliezen nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat eind maart 2019.

Het kantoor in Brussel werd geopend, meldt Van Overtveldt. "Het is zover. Lloyd's is nu ook fysiek aanwezig in Belgiƫ. Opening van hun nieuwe kantoor. Verdere versterking van Brussel als financieel centrum", schreef de minister dinsdag op Twitter.

Volgens de krant De Tijd wil Lloyd's vanuit zijn hub in Brussel nieuwe activiteiten uitbouwen op het Europese vasteland. Behalve de 50 werknemers die voor het Brusselse hoofdkwartier werden aangeworven, wil het daarvoor nog 45 extra mensen inzetten in andere bijkantoren in de Europese Unie.

Lloyd's is de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Het bedrijf onderschrijft zelf geen verzekeringsrisico's, maar organiseert een verzekeringsmarkt voor de leden.

Brexit

In 2016 stemden de Britten ervoor om de Europese Unie te verlaten. Die uitstap werd al snel bekend als de 'brexit', de Britse exit, die zal plaatsvinden op 31 januari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?