Riga (Open VLD): ‘Brusselaars leven wel degelijk mét elkaar’

SN
© BRUZZ
14/05/2019

De gemoederen lopen soms hoog op, in het Brussel Kiest-debat donderdag. “Brussel is een pluriculturele stad, waar mensen naast elkaar leven,” zegt Frédéric Erens (Vlaams Belang). Niet akkoord, reageert Vincent Riga (Open VLD). “Ik merk net hoe mensen uit pakweg Bangladesh moeite doen om Nederlands te spreken.”

Het thema Migratie en Integratie legt de tegenstellingen bloot in deze Brussel Kiest op BRUZZ Radio, met Vincent Riga (Open VLD), vijfde plaats voor het Brussels Gewest, en Frédéric Erens (Vlaams Belang), lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

De toekomstige inburgeringstrajecten in Brussel zijn niet voldoende voor Erens. Hij schakelt meteen over op zijn analyse van de stad: “Brussel is een lappendeken van verschillende culturen die naast elkaar leven en niet met elkaar. Het is geen multiculturele stad, maar een pluriculturele stad.”

Daar is Riga het helemaal niet mee eens. “Ik voer al jaren lokaal campagne in mijn gemeente. Ik ken de mensen en die leven met elkaar. Het beste bewijs zie ik aan Flagey: mensen van Bengalese afkomst sturen hun kinderen naar een Nederlandstalige school en doen zelf moeite om mij aan te spreken in het Nederlands en het Frans.”

“De taalbarometer mag dan wel uitwijzen dat mensen geen perfect Nederlands spreken. Maar die personen kunnen zich wel uitdrukken.” Al die culturen in Brussel hebben natuurlijk hun eigenheid, vervolgt Riga. “Maar ik merk op verschillende plaatsen dat die culturen wel degelijk samenleven.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Brussel Kiest 2019: Vlaams Parlement , Vincent Riga , Frédéric Erens , integratie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni