podcast

Joeri Dequevy (RWDM): 'Droom nog steeds van promotie met deze club'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 17 december 2019

Joeri Dequevy is de centrale gast in Sporting Flagey. Hij heeft het onder meer over zijn jeugdclub Anderlecht, een opvallende carrière én het moeilijke begin bij RWDM. "De heenronde was slecht, ik ben echt ontgoocheld in mezelf. Na het zoveelste verlies vorige zaterdag, ben ik meteen naar huis gereden."

Joeri Dequevy in de podcast van Sporting Flagey.

Joeri Dequevy praat met het hart op de tong, en dat doet hij ook in Sporting Flagey. "Al heeft het mij wel al heel wat gekost in mijn carrière", lacht hij.

"Met Antwerp in 1A zei ik na een match dat de coach (Bölöni, red.) een foute tactische keuze had gemaakt. Ik mocht een paar weken later een andere club zoeken."

'Alles kan nog'

Dequevy begon zijn profcarrière bij Roeselare, nadat hij de jeugdreeksen van Anderlecht doorliep. "Bij Roeselare speelde ik nog samen met mijn huidige trainer Fred Vanderbiest. Toen waren we al redelijk scherp voor elkaar. Er is soms wel wat geroepen."

"Het loopt bij RWDM niet zoals ik verwacht had", geeft Dequevy toe. RWDM leed zaterdag tegen Tubeke al zijn achtste nederlaag van het seizoen en staat in de middenmoot van het klassement. "In het begin van het seizoen zei ik nog op BRUZZ dat we vol voor de titel gingen. Dat wordt nu wel heel moeilijk, maar toch is de eindronde nog haalbaar. En dan kan alles."

"Of ik nog ambitie heb? Ja, ik wil promoveren met RWDM. Ik voel me thuis in mijn Brussel en bij deze club."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?