Funky Bompa gaat op zoek naar platen voor adrenaline

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 17 november 2020

In #ikluisterbelgisch kiest Robbe Petitjean ook week tussen 10 uur en 12 uur de beste Belgische en vooral Brusselse muziek. Tijdens het laatste kwartier komt er elke dag een BRUZZ-dj langs. Vandaag was dat Funky Bompa die het draaien voor publiek erg mist. Hij zoekt de intense emoties en adrenaline weer op in de studio met platen van Brusselse artiesten.

Xavier Daive aka Funky Bompa draait op zondagavond funky nummers in zijn eigen radioshow op BRUZZ. Dat gaat van fifties, blues en rock and roll tot disco, house en cumbia. Zo lang het maar rockt.

Vandaag draait hij onder andere de Belgische jazzmuzikant en producer Marc Moulin, geboren in Elsene. Ook draaide Funky Bompa de bekende Brusselse artiest Témé Tan, die hij nog op één van zijn eigen platenlabel heeft uitgegeven voor hij werd ontdekt door het PIAS-label. Tot slot komt de dj met de Brusselse band BRNS en hun vroege single 'Mexico'.

Met #ikluisterbelgisch wil BRUZZ de cultuursector een hart onder de riem steken. Belgische en Brusselse artiesten kunnen elke steun gebruiken, nu alle cultuurhuizen en concertzalen volledig op slot zijn. Daarom zet BRUZZ deze week Belgische muzikanten extra in de spotlight.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?