Minder volk bij jarig Resto du Coeur: 'Mensen blijven weg uit angst voor het virus'

© BRUZZ
21/12/2021

De vzw Resto du Coeur blaast 36 kaarsjes uit. De organisatie telt zeventien sociale restaurants in België, waarvan twee in Brussel, in Sint-Gillis en in Laken om precies te zijn. In die laatste is het tijdens de kerstperiode naar traditie heel druk, maar door de pandemie is het aantal bezoekers er drastisch gedaald. "Vroeger kwamen er dagelijks 240 mensen over de vloer, maar door de coronamaatregelen kunnen we minder mensen ontvangen," zegt Bruno Lai van Resto du Coeur in Laken.

Manneken Pis draagt de typische outfit van de Franse komiek Coluche, een overall en een geel T-shirt

| Manneken Pis werd aangekleed voor de verjaardag van Resto du Coeur

De 36ste verjaardag van de opening van het eerste sociale restaurant van Resto du Coeur in België is dinsdag ook gevierd door Manneken Pis. Voor deze speciale gelegenheid trok het plassende mannetje het kostuum van de bekende Franse komiek Coluche aan.

Op 26 september 1985 veroordeelde de Franse komiek Michel Colucci, gekend als het typetje Coluche, de voedselverspilling in onze consumptiemaatschappij. Hij lanceerde meteen een oproep om de verspilling tegen te gaan. Dit initiatief leidde op 21 december 1985, tot de opening van de eerste Resto du Cœur in België.

De verjaardag werd dinsdag gevierd met een kleine optocht van de Grote Markt naar Manneken Pis. Die kreeg het typische kostuum van Coluche, de gekende overall met geel t-shirt aangetrokken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni