Leman na vandalisme bij Foyer: 'Daders hebben gebroken met samenleving'

MV
© BRUZZ
22/01/2019
Ook in:
en nl

Deze maand woedt er een inbraakgolf bij jeugdwerkorganisaties in Molenbeek. De daders richten hier en daar ook schade aan. Bij vzw JES is er ingebroken en bedroeg de buit 11 laptops. Bij jeugdhuis Foyer van voorzitter Johan Leman waren er afgelopen weekend jonge vandalen aan het werk. Leman wil dat politie en gemeente strenger optreden.

Volgens voorzitter van Foyer Johan Leman worden jeugdverenigingen geviseerd door jonge vandalen en dieven. "Want ze hebben gebroken met die jeugdhuizen, met het onderwijs, met de samenleving", zegt Leman.

Leman eist een strenge reactie van het Molenbeeks bestuur en vooral van de politie. "Anders krijgen Molenbeekenaars opnieuw de indruk dat de straat bezet wordt door dit soort jongeren", aldus de voorzitter van Foyer. Er werd niets gestolen bij de vzw, maar de vernielingen waren aanzienlijk.

JES en basisschool slachtoffer

Ook bij het stadslabo JES werd er enkele dagen geleden nog ingebroken. Daar werden elf laptops gestolen. Even verderop, in de Franstalige Sint-Ursulaschool, vielen dieven binnen tijdens de nacht van negen op tien januari.

"De dieven kenden onze gebouwen wellicht", zegt de directeur", want ze wisten waar ze moesten zoeken." Groot was de buit alleszins niet. "Ze hadden laptops kunnen meenemen, maar hebben dat niet gedaan. Er waren geen onnodige vernielingen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , vzw Foyer , JES , Jongeren , vandalisme , inbraak

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni