Kompany weer thuis: 'Ook vrouw en kinderen zullen in Brussel wonen'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 25 juni 2019

Op het oefencomplex van Neerpede trotseerde Vincent Kompany vandaag de hitte en vragen van de pers. Hij deed dat zonder enige moeite in drie talen en charmeerde meteen iedereen. "Ik heb hier naar uitgekeken", glunderde Vince The Prince. "Het zal moeilijk worden, maar we mikken zoals altijd bij Anderlecht op het hoogst haalbare."

Kompany is overtuigd dat er bij Anderlecht nu meer talent rondloopt dan toen hij er speler was.

Ook de combinatie speler-trainer vreest hij niet. "Ik ben het gewoon om te combineren," zegt Kompany. "Dat deed ik als kind ook al. Ik stond om 6u 's ochtends op, en was na de training nog tot middernacht bezig met huiswerk."

Sportief directeur Michael Verschueren bevestigt aan BRUZZ dat het gezin van Vincent Kompany ook naar Brussel afzakt. "Mijn vrouw is aan het helpen om een school te zoeken voor de kinderen. Vincent is wereldburger, maar vooral Brusselaar. En hij zal dat altijd blijven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?