podcast

RSCA Fan Board vraagt vergadering met bestuur: 'Bekermatch weer van cruciaal belang'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 26 november 2019

De Fan Board van Anderlecht vraagt zo snel mogelijk een vergadering met het clubbestuur. "Het spelniveau is weer ondermaats. En in de beker tegen Moeskroen moet er gewonnen worden", zegt Frank Eeckhout van de overkoepelende supportersorganisatie in BRUZZ-radioprogramma Sporting Flagey.

Beluister het volledige gesprek met Frank Eeckhout, en veel meer, over RSC Anderlecht in de podcast van Sporting Flagey.

De supporters van paars-wit morren weer. Na het veelbelovende voetbal van begin dit seizoen volgden geen resultaten. Nu zijn er iets betere resultaten, maar is het voetbal heel matig. "We zijn terug bij af", zegt Frank Eeckhout van de RSCA Fan Board. "Vercauteren wil eerst de nul houden en denkt dan pas aan scoren. Dat levert heel angstig voetbal op."

"Hoe ik mijn ongenoegen duidelijk maak? Ik stuur al eens een mail naar het bestuur", geeft Eeckhout toe. "Met de Fan Board (overkoepelende supportersorganisatie, red.) hebben we ook een vergadering aangevraagd met het bestuur."

Open training

Voor de bekerwedstrijd in september tegen Beerschot, toen RSCA 2-3 won, was er ook overleg tussen de fans, Verschueren en Kompany.

"Deze keer verwacht ik niet om Kompany nog eens te zien", aldus Eeckhout. "De vraag van ons is ook, en vooral, om voor de bekerwedstrijd van volgende week donderdag tegen Moeskroen een training bij te wonen. Zo kunnen alle fans de spelers aanmoedigen en wijzen op het belang van die match."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?