Watermaal-Bosvoorde is 44 sociale woningen rijker

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 29 januari 2019

Met de steun van het Brusselfonds Beliris werd de renovatie van het Hector Denis-gebouw aan het Aartshertogenplein zonet afgerond. Daardoor is Watermaal-Bosvoorde plots 44 sociale woningen rijker. Elk appartement werd uitgerust met een kleine keuken en een eigen badkamer. "En alles werd goed geïsoleerd om de energierekening zo laag mogelijk te houden."

In het kader van een grootschalig vernieuwingsproject voor de woningen van de sociale huisvestingsmaatschappij Le Logis-Floréal, renoveerde Beliris samen met studiebureau Jourdain Architectes Associés en aannemer Thiran de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes van het Hector Denis-gebouw.

Sommige appartementen die voordien geen sanitair hadden, kregen een badkamer met bad, lavabo en plaats voor een wasmachine, en een apart toilet. De renovatie zorgde ook voor een beter binnenklimaat met een efficiënte, energiezuinige verwarming. De appartementen werden bovendien uitgerust met dubbele beglazing, zodat toekomstige huurders minder energie zullen verbruiken.

Beschermde gevels

Het gebouw bevat in totaal 44 appartementen met één tot drie slaapkamers. De appartementen werden zo ingedeeld dat het gebruik van de lift tot een minimum wordt beperkt en ze goed bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Bovendien zorgt die indeling voor meer lichtinval. De meeste appartementen kunnen optimaal van het zonlicht genieten door de ideale situering van het gebouw.

In het gebouw werden fietsenstallingen en afvalsorteerlokalen ingericht. De beschermde gevels werden langs de binnenzijde geïsoleerd met natuurlijke en duurzame materialen, net als het dak en de kelderplafonds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?