Gezien: autobestuurder rijdt achteruit door tunnel en maakt rechtsomkeer

KVDP
© BRUZZ
31/10/2023
Updated: 01/11/2023 13.11u

Op sociale media circuleert een filmpje van een autobestuurder die een bijzonder gevaarlijk manoeuvre doet in de tunnel tussen Basiliek en IJzer. Het filmpje werd gedeeld door de Brusselse taxifederatie. De politiezone Brussel-West onderzoekt de zaak.

Op het filmpje is te zien hoe de bestuurder van een zwarte Mercedes achteruitrijdt door de Annie Cordytunnel, weliswaar mee met het verkeer in de juiste rijrichting. Ter hoogte van de uitrit voor het Saincteletteplein gaat de bestuurder op de rem staan om rechtsomkeer te maken, een maneuver waarbij hij de twee rijstroken in de tunnel even blokkeert. Vervolgens rijdt de wagen verder door de tunnel.

Hoe het komt dat de autobestuurder in achteruit door de tunnel reed, is onduidelijk. Of de bestuurder op die manier de tunnel in is gereden, valt niet af te leiden uit het filmpje van 24 seconden. Ook Brussel Mobiliteit heeft er geen verklaring voor. "Wat we wel af en toe zien, zijn bestuurders die rechtsomkeer maken in de tunnel en veel risico's nemen om niet in de file te moeten staan," zegt woordvoerster Inge Paemen.

De politiezone Brussel-West is op de hoogte van het incident. "We hebben het filmpje vanochtend gezien, maar verder weten we niets," zegt een politiewoordvoerder. “We gaan de camerabeelden bekijken, maar meer commentaar kunnen we voorlopig niet geven." Of de politie van plan is om de bestuurder op te sporen, is onduidelijk en ook over een eventuele boete kan ze nog niets kwijt. Wel heeft de politiezone de bewakingsbeelden in de tunnel opgevraagd bij Brussel Mobiliteit en zal ze de zaak verder onderzoeken.

Het filmpje werd op sociale media geplaatst door de Brusselse taxifederatie. Volgens die organisatie werkt de bestuurder in het filmpje als Uber-chauffeur, omdat de nummerplaat van de Mercedes met 'TX' begint.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni