Zieke kinderen gratis naar de Zuidfoor: 'Wat is er mooier dan de lach van een kind?'

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 6 augustus 2019

Tientallen zieke kinderen genoten vandaag van een gratis dagje Zuidfoor. Verschillende verenigingen zorgen er jaarlijks in samenspraak met de foorkramers voor dat minder fortuinlijke jongeren en kinderen één hele dag volledig gratis kunnen genieten van de hele kermis. "Eindelijk mag ik in de octopus!"

Meer dan 150 zieke kinderen worden op dinsdag 6 augustus verwelkomd op de Zuidfoor. Het is een jaarlijks wederkerend initiatief, in samenwerking met organisaties die de belangen van de kinderen behartigen.

"Wat is er mooier dan een lach te kunnen toveren op het gezicht van een kind?", vraagt de Corte zich af. "Zeker bij kinderen die het doorgaans niet elke dag even makkelijk hebben om de moraal hoog te houden."

Daarom mogen de jongelingen zich tussen 14 uur en 17 uur gratis tegoed doen aan alle mogelijke snoepgoed en snacks, en zijn ook alle attracties gratis. Meter van de Zuidfoor, Typh Barrow, is ook aanwezig om zich over de kinderen te ontfermen.

Aan enthousiaste deelnemers geen gebrek

Love, een 10-jarige met een groeibeperking, kan niet kiezen tussen de attracties. "Ze zijn allemaal mijn favoriet", is haar antwoord. Mama Lucie begeleidt haar op de kermis, samen met Bikers For Children. Stoere mannen met een peperkoeken hart, die hun Harley Davidson geregeld parkeren om kinderen te doen stralen.

Suikerpatiënt Jason is intussen al negen jaar verbonden aan het kinderziekenhuis in Jette. "Maar vandaag staan er smoutebollen op het menu." Hij is op bezoek met organisatie Sauvez Mon Enfant. Net als de enthousiaste Yasmine. "vroeger mocht ik niet in de octopus van mijn papa", vertelt ze. "Maar vandaag is het eindelijk zover."

Ook Justine For Kids, Smiles, Debout avec un handicap invisible en vzw GESED nemen deel aan de festiviteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?