Legendarische nachtclub Mirano heropent in september

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 9 juli 2019

Nachtclub 'Le Mirano' in Sint-Joost-ten-Node zal volgens eigenaars Tanguy Dimanche en Behrad Hatefi eind september opnieuw open zijn. De discotheek zou twee dagen per week toegankelijk zijn voor het publiek. De renovatie van het gebouw begon al in 2017.

Ooit verschenen Prince en Jean-Claude Van Damme nog in nachtclub Mirano, aan de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node. Dat was in de glorievolle jaren negentig, nadien ging het imago bergaf. Lawaai, druggebruik en overlast verzuurden de nachtrust van de buurtbewoners, wat burgemeester Emir Kir (PS) noopte tot maatregelen.

In juni 2017 koopt de groep Art Blanc de discotheek over, bekend van onder andere Brasserie Georges en kerkdiscotheek Spirito. Tegen dan is het historische gebouw, decennialang een fraaie bioscoopzaal, toe aan renovatie. Art Blanc wil de club eerst blijven uitbaten tijdens de werf, maar constateert na twee weken dat er te veel werk is. Mirano gaat dicht, voor renovatiewerken die anderhalf jaar zullen duren.

Van barman tot baas

Ondertussen is het einde in zicht, en heeft Art Blanc het beheer toevertrouwd aan twee Mirano-oudgedienden. Vrienden Behrad Hatefi en Tanguy Dimanche hebben allebei nog in de club gewerkt, eerst als barman, later als verantwoordelijken. Nu zijn ze respectievelijk directeur en manager.

“Mirano is een magnifieke plek. We kunnen niet wachten om de plaats weer nieuw leven in te blazen en de club weer de standing te geven die ze verdient,” vertelt Dimanche aan BRUZZ.

(Lees verder onder de afbeelding.)

190710 bazen Mirano
© Spirito
| Van links naar rechts: CEO Jérôme Blanchart van groep Art Blanc, directeur Behrad Hatefi en manager Tanguy Dimanche.

Theater en dans

Eind september wil Mirano weer opengaan. Zakenkrant L’Echo vermeldt de datum 19 september, maar dat is nog niet zeker, zegt Dimanche. Wel al bekend zijn de wekelijkse dansafspraken: op vrijdag elektronische muziek zoals house en techno, zaterdag is urban night met R&B en hiphop.

De club wil zich ook openstellen voor de minder wilde nachtraven. “Waarom op de andere dagen geen theater, dans of tentoonstelling aanbieden? Bedrijven kunnen dan weer bij ons terecht voor conferenties,” aldus Dimanche. “We willen de club echt integreren in de buurt.”

Afspraken met de politie

En dat zal nodig zijn, de nachtelijke overlast van vorige jaren indachtig. Maar Mirano heeft maatregelen genomen, verzekert de nieuwe manager.

“We hebben heel grondig gerenoveerd, tot de nok van het dak, om geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken. Met de gemeente Sint-Joost werken we nauw samen, en we bekijken nu welke afspraken we met de politie kunnen maken voor toezicht tijdens en na de clubavonden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?