Gerecht zoekt daders van gewapende overval in Laken

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 9 november 2021

Het Brussels gerecht is op zoek naar drie twintigers die begin maart een gewelddadige overval hebben gepleegd op een koppel in de Meiseselaan in Laken, vlakbij tramhalte De Wand. Van de drie verdachten ontbreekt elk spoor.

In de Meiseselaan stond op vrijdag 5 maart rond 19.40 uur een wagen met daarin een koppel geparkeerd. De twee voeren een rustig gesprek, tot plots drie twintigers opduiken achter de auto. Een van hen trekt de deur open, bedreigt de chauffeur met een breekmes en neemt de sleutels uit het stopcontact.

Kus op voorhoofd

Terwijl de man gefouilleerd wordt, trekt een tweede dader de deur van de passagier open en doorzoekt haar handtas. De jonge verdachte gaat aan de haal met haar bankkaart en oorbellen. Nadien helpt hij zijn kompaan door de halsketting van de chauffeur af te trekken en zijn lederen Dior-tas te stellen.

Intussen houdt een derde verdachte zich opvallend afzijdig. Hij vraagt zijn twee vrienden om op te houden met de overval en weg te gaan. Daarop geeft de tweede verdachte een kus op het voorhoofd van de chauffeur. Het trio vlucht nadien weg richting tramhalte Esplanade op de gemeentegrens met Strombeek-Bever. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hen.

De eerste verdachte is ongeveer 25 jaar oud. Hij is normaal gebouwd, ongeveer 1,75 m lang en heeft halflang donker haar met lichtere lokken. Zijn haar is naar achter gekamd en opgeschoren aan de zijkanten. Vermoedelijk heeft hij een fijne snor. Op het ogenblik van de feiten droeg de dader een zwarte trainingsbroek, een felblauwe trainingsjas, een blinkende zwarte donsjas met kap en lichtkleurige trainingsschoenen.

Van jas geruild

De tweede verdachte is ongeveer 25 jaar oud en 1,85 m lang. Hij is normaal gebouwd en heeft lang zwart gekruld haar dat hij op het ogenblik van de feiten in een paardenstaart droeg. Hij droeg een donkere trainingsbroek van het merk ‘Puma’, een donkerblauwe jas met kap van het merk ‘NAPAPIJRI’, een zwarte pet en zwarte baskets. Hij had een zwarte rugzak bij zich van het merk ‘Nike’.

Deze twee verdachten spraken Arabisch en gebrekkig Frans. De derde verdachte is rond de 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1,70 m lang en mager. Hij droeg een zwarte broek, een halflange donkere jas met een kap afgeboord in bont en een zwarte muts. Opmerkelijk is dat de verdachten één en drie iets vóór de feiten van jas hebben gewisseld op de tram.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?