In de Paleizenstraat is donderdagochtend een brand uitgebroken op het dak van een huis met twee verdiepingen, meldt de Brusselse brandweer. Er vielen geen gewonden en de brand is intussen geblust.

De Brusselse brandweer is rond 10 uur ter plaatse gegaan voor een dakbrand in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Het gaat om een huis met twee verdiepingen en verschillende wooneenheden. Bij aankomst was iedereen reeds veilig geëvacueerd, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brand woedde aan de achterzijde van de woning. De vermoedelijke oorzaak zijn de roofingwerken aan de gemeenschappelijke gevel. Het gebouw is grotendeels onbewoonbaar verklaard.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene is eveneens ter plaatse gekomen en heeft zich ontfermd over de bewoners. De politie had een veiligheidsperimeter ingesteld om de operaties van de hulpdiensten te vergemakkelijken.

De brandweer wil eraan doen herinneren dat het in het Brussels Gewest verplicht is om rookmelders te installeren in huurwoningen.

dakbrand paleizenstraat_2022-09-01_at_12.45.25.jpeg
© Brusselse brandweer
dakbrand paleizenstraat_2022-09-01_at_12.45.26.jpeg
© Brusselse brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie