Vanden Stock: 'Geen tijd meer om naar het voetbal te gaan'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 10 mei 2018

Roger Vanden Stock doorbrak bijna een jaar na de verkoop van RSC Anderlecht het stilzwijgen. De oud-voorzitter stelde donderdag een sociaal project in de vorm van een voetbaltoernooi van zijn eigen foundation voor. Wij spraken hem.

Vanden Stock vertelt onder meer dat hij al lang niet meer in het stadion, dat vooralsnog vernoemd is naar zijn vader Constant, geweest is. "De laatste vier maanden zat ik in de bergen. Ik profiteer van het leven en heb geen tijd meer om naar het voetbal te gaan. De laatste thuiswedstrijd ga ik waarschijnlijk ook niet bezoeken."

Toch volgt de oud-voorzitter de prestaties van zijn oude ploeg nog wel. "We hadden meer verwacht van deze ploeg", aldus Vanden Stock. "Als supporter ben ik, zoals de andere supporters, niet blij met mijn ploeg. Maar wat de supporters op Standard gedaan hebben, is niet aanvaardbaar."

Tenslotte vroegen we hem nog naar de 'lijken' die volgens de nieuwe voorzitter Marc Coucke maar uit de kast blijven vallen bij Anderlecht. Vanden Stock kon er niets over zeggen: "Hij zal daarover tegen de pers veel gezegd hebben zeker. Ik heb daar geen antwoord op."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?