Politie pluist vuilniszakken uit op zoek naar identiteit sluikstorters

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 12 september 2019

De politie en Net Brussel hebben voor de allereerste keer samen een controle-actie gehouden op afval in de Brabantstraat in Schaarbeek. De afgelopen drie maanden zijn inwoners en handelaars van de Brabantstraat geïnformeerd over sluikstorten in de wijk. Vanaf vandaag zetten de politie en Net Brussel de grote middelen in: iedere vuilniszak die vanmorgen op straat stond, werd opengesneden en onderzocht.

De Brabantwijk in Schaarbeek is een plaats waar veel sluikstort is en waar afvalzakken op straat belanden wanneer er geen ophaling is. Drie maanden geleden sloegen Net Brussel, de gemeente Schaarbeek en de handelaarsvereniging de handen in elkaar om een sensibiliseringscampagne op te starten omtrent sluikstorten. En met succes, want er was de afgelopen maanden beduidend minder afval in het straatbeeld.

De politie en de medewerkers van Net Brussel pluisden vandaag voor het eerst alle vuilniszakken uit en gingen op zoek naar aanwijzingen van de sluikstorters. Aan de hand van kassaticketjes en parkeertickets proberen ze de identiteit van de sluikstorters te achterhalen. Sluikstorters riskeren een boete die kan oplopen tot wel 62.500 euro. De komende weken en maanden staan nog meer acties tegen sluikstorters op de agenda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?