Straat Comenius-school in Koekelberg is autovrij

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 16 september 2021

De straat van de Comenius-school in Koekelberg is een schoolstraat geworden. Om de start van de Week van de Mobiliteit en de schoolstraat te vieren, is er ontbijt voor kinderen en ouders die met de fiets naar school komen. Ook andere Nederlandstalige scholen in Koekelberg organiseren activiteiten.

Donderdag is de Vande Sandestraat in Koekelberg autovrij gemaakt. Naast het ontbijt was er ook een cursus voor leerlingen uit de derde graad lager onderwijs met een groot verkeersparcours in de autovrije straat.

Ook andere Nederlandstalige scholen in Koekelberg vieren de start van de Week van de Mobiliteit met activiteiten. “Het is fijn om te zien hoe scholen zelf actief meedenken en meewerken aan het creëren van veilige schoolomgevingen en de ouders ook aanmoedigen om voor actieve mobiliteit te kiezen," zegt Marie Bijnens (Ecolo-Groen), schepen van Mobiliteit en Nederlandstalige aangelegenheden in Koekelberg

"We horen de vraag van vele ouders en directies dat er nog meer moet ingezet worden op sensibilisering en controle. We werken de komende maanden en jaren verder aan het verminderen van de autodruk aan de schoolpoort en op de weg naar de school. Als je weet dat de meeste kinderen binnen een straal van één kilometer van hun school wonen, is het logisch dat zij allemaal zonder angst te voet naar school zouden moeten kunnen komen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?