Veiligheid in de Brabantwijk: 'Wij trekken al lang aan de alarmbel'

Lis Vanheule
17/11/2022

Na de dood van agent Thomas Monjoie vorige donderdag, zit de Brabantwijk op slot. Sekswerkers mogen er enkel hun job beoefenen tussen zes uur 's ochtends en één uur 's nachts.

Volgens Daan Bauwens, van sekswerkerscollectief Utopsi, is de extra aandacht voor veiligheid in de wijk goed, maar komt die jammergenoeg pas nadat er een dodelijk slachtoffer is gevallen.

Eén week na de dodelijke steekpartij vorige week in Schaarbeek, vinden klanten hun weg terug naar de Aarschotstraat en de Brabantstraat. Volgens Bauwens kijken de sekswerkers in de wijk met tristesse terug naar het voorval van vorige donderdag: "Over het algemeen hebben de sekswerkers een goede band met de politie van zone Noord, ze zijn dan ook bedroefd, maar niet verbaasd. Zij zijn ook slachtoffer van hetzelfde geweld in de wijk."

Al een jaar gaat de veiligheid in de wijk erop achteruit zegt Bauwens: "Sekswerkers moeten nu verplicht de deuren sluiten tussen één uur 's ochtends en zes uur 's ochtends, maar sommige sekswerkers sloten hiervoor ook al vroeger de deuren door de slechte veiligheidsomstandigheden."

"Wij trekken al lang aan de alarmbel, maar het beleid schiet nu pas wakker nadat het iemands leven gekost heeft", aldus Daan Bauwens.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni