Sammy Mahdi (CD&V): ‘Het debat na de rellen in Blankenberge was een schande'

© BRUZZ
17/09/2020
Ook in:
nl fr

Donderdagavond krijgt Luckas Vander Taelen in A La Carte zijn eerste gast over de vloer. Sammy Mahdi (CD&V), die de duimen moest leggen tegen Joachim Coens als nieuwe CD&V-voorzitter, komt daarin terug op het parlementair debat in de Kamer na de vechtpartij op het strand in Blankenberge deze zomer. “Dat was lachen met de democratie en met onze eigen functie”, is Mahdi hard voor zichzelf en het volledige parlement.

"Samen met de rest om ter stoerst roepen over Blankenberge. Terwijl we betaald worden om wetten te maken, niet om stoere uitspraken te doen waar de bevolking niks mee is", tweette Sammy Mahdi na het debat in de Kamer over de vechtpartij in Blankenberge.

Mahdi gaat in A La Carte nog verder. “Wat we in het parlement hebben gedaan, na de rellen in Blankenberge, was eigenlijk rap rap samenkomen zodat alle partijen hun mening konden geven voor de camera’s", Mahdi noemde dat debat zelfs een circus. “Ja, en ik heb er zelf aan meegedaan. Ik heb me dan ook daarvoor willen verontschuldigen (via Twitter, red.)”, aldus Mahdi. “Want dit was een schande, dit was lachen met de democratie en onze eigen functie. En dat moeten we zeggen.”

Bekijk vanavond A La Carte met Luckas Vander Taelen en Sammy Mahdi (CD&V) meteen na BRUZZ 24 (18u) en op BRUZZ.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Politiek , Sammy Mahdi , CD&V , vechtpartij Blankenberge , Blankenberge , A la Carte

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni