Brusselse brandweer ontsmet dagelijks 100 ziekenwagens na corona-interventies

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 2 april 2020

De Brusselse brandweer treft bijzondere maatregelen om het coronavirus buiten de kazerne te houden. Zo wordt elke ziekenwagen grondig ontsmet na een corona-interventie, maar ook voor basisinterventies gelden striktere maatregelen.

Gemiddeld rijden de ziekenwagens van de Brusselse brandweer 250 keer per dag uit. In vergelijking met de periode voor de corona-uitbraak is dat aantal stabiel gebleven. "Doordat het sociaal-economische leven in Brusel is stilgevallen zijn er minder gewone ziekenwageninterventies", zegt brandweerkolonel Tom Van Gyseghem. "Maar dat wordt gecompenseerd door vermoedelijke covid-interventies."

Voor de ziekenwagens die terugkeren van een interventie voor een vermoedelijke coronabesmetting is er een speciale ontsmettingsketen. Daar gaan dagelijks zo'n 100 ziekenwagens door. Ook voor interventies die niet meteen met het coronavirus te maken hebben, is er extra bescherming.

"Het virus kan onzichtbaar zijn", vertelt brandweerman Pieter Maes. En dat zorgt voor extra stress. "Als je naar huis gaat, probeer je dat niet mee te nemen, maar mentaal voel je dat wel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?