Onderzoek naar politiegeweld in Sint-Joost-ten-Node

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 22 december 2022

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe een politieagent rake klappen uitdeelt aan een man, die vervolgens roerloos op de grond blijft liggen. Volgens het parket deden de feiten zich voor in Sint-Joost-ten-Node, naar aanleiding van de WK-wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko. Een onderzoek loopt.

De beelden werden gemaakt door een ooggetuige in Sint-Joost-ten-Node. "De feiten hebben zich voorgedaan op het grondgebied van de politiezone Brussel-Noord, tijdens de nacht van 14 op 15 december", bevestigt Martin Fran├žois, perswoordvoerder van het parket van Brussel.

Volgens Fran├žois was de aanleiding voor het geweld de WK-wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko. Die match werd gespeeld op woensdag 14 december. De precieze aanleiding voor de vechtpartij is voorlopig onduidelijk.

Screenshot video politiegeweld Brussel
Een screenshot uit de video waarin te zien is hoe de man roerloos blijft liggen.

Op de beelden is te zien hoe de man een paar rake klappen krijgt van een agent en vervolgens roerloos op de grond blijft liggen. Daarna lijken de agenten door te lopen, hoewel de politie verplicht is om mensen in nood bij te staan tot de hulpdiensten ter plaatse zijn. Omdat de video erg kort is, is niet duidelijk of dat hier het geval was.

Korpschef van Brussel-Noord Olivier Slosse liet weten dat op donderdag 15 december het parket meteen verwittigd werd en dat er een informatieonderzoek werd opgestart.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?