De zomer is officieel gestart en vanaf 5 juli kun je ook opnieuw verkoeling zoeken in Flow, het openluchtzwembad vlak bij de Pierre Marchantbrug in Anderlecht. Architect Paul Steinbrück, de bekendste bezieler van Flow en de vzw Pool is Cool: "Flow is een laboratorium voor openluchtzwemmen in Brussel."

Het is het derde seizoen voor Flow. Nieuw dit jaar is de biologische waterbehandeling. Geen chloor en chemische producten meer, maar planten en micro-organismen zullen het water zuiveren. Normaal opende Flow op 1 juli, maar de levering van dat nieuwe systeem liet wat langer op zich wachten.

“We hebben nu al het gevoel dat we een maand te laat opengaan met het mooie weer. Maar de middelen die we hebben, beperken ons in wat we kunnen doen.”

Druppel op een hete plaat

Flow is een druppel op een hete plaat voor een stad als Brussel met 1,3 miljoen inwoners. “Dat is een grap”, zegt Steinbrück in A La Carte, “wij pretenderen ook niet de oplossing te zijn voor het tekort aan openluchtzwembaden. Maar we willen wel tonen hoe het anders kan”.

Al sinds de oprichting lobbyt vzw Pool is Cool in 2015 voor structurele oplossing voor het tekort aan openluchtzwembaden in de hoofdstad. En ook de Brusselse politici zijn de nood van de Brusselaars aan verkoeling in de zomer meer serieus beginnen nemen.

Er liggen momenteel drie projecten op de tekentafel: het Becodok, een openluchtbad aan de Abbatoir in Anderlecht en een zwemvijver in Neerpede. “We geloven echt in die projecten, en we blijven er alles aan doen om het op de agenda van politici te zetten, ook na de verkiezingen van volgend jaar”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni