Zwembad Flow wil uitbreiden met kiosk én een sauna

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 24 februari 2022

Paul Steinbrück, medeoprichter van Pool is Cool, bereidt zich voor op de heropening van zwembad Flow in Anderlecht. Er zijn verschillende plannen met het zwembad, waarvan de meeste uitgevoerd zullen worden tegen deze zomer.

Het zwembad Flow zal een beetje uitbreiden, met een kiosk om iets te drinken of snacks te kunnen kopen na het zwemmen. Op lange termijn zien de organisatoren er graag een sauna komen, zodat de mensen ook naar het zwembad komen wanneer het kouder is.

Een natuurlijk filtersysteem is al langer het plan, maar de organisatoren wachten op de Brusselse regering om de wet aan te passen. "Dan zal het water zonder chloor zijn en gefilterd met planten op natuurlijke manieren", legt Steinbrück uit. "Dat is een primeur voor Brussel en een prototype voor andere projecten". In Vlaanderen en Wallonië mag dat al, hopelijk in Brussel tegen de zomer ook.

De organisatoren van Pool is Cool zaten gisteren samen met andere partners om allerlei activiteiten rond het zwembad voor te bereiden. "Er komen culturele spelers zoals Zinnema, maar ook Muntpunt, Kiosk radio hebben plannen en er komt een openluchtcinema. Het wordt een gekleurde programmatie naast het zwemmen. Het wordt een plek voor iedereen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?