Pal naast het CD&V-hoofdkwartier kraakt een groep asielzoekers sinds zondag opnieuw een pand. Vandaag zaten de activisten en advocaten die hen bijstaan, samen met de eigenaar van het gebouw om te kijken of en hoelang de asielzoekers er kunnen blijven. BRUZZ ging een kijkje nemen in het kraakpand en polste bij staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) en Thomas Willekens van Vluchtelingenwerk Vlaanderen naar hun mening over de situatie.

Met 95 zijn de asielzoekers in het nieuwe kraakpand aan de Wetstraat intussen. De activisten en advocaten die hen bijstaan, pleiten bij de eigenaar van het gebouw voor een langer verblijf, maar intussen hebben de bewoners het niet makkelijk. "De leefomstandigheden in dit gebouw zijn niet goed. We proberen er het beste van te maken, maar ik vraag aan de bevolking en de regering om een oplossing te zoeken voor ons."

Donderdag kwamen ook duizenden leerkrachten van het Franstalig onderwijs op straat om te protesteren tegen het ontwerpdecreet van de regering over de invoering van een nieuwe procedure voor de ondersteuning en evaluatie van leerkrachten. BRUZZ ging luisteren naar hun grieven. "Intussen moet ik al aan twee klassen tegelijk lesgeven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie