Parle Moi Bruxelles: 'We willen de taaldiversiteit van Brussel in kaart brengen''

ArBa
© BRUZZ
28/04/2022

Rode oortjes hebben, travelling hands of avoir un chat dans la gorge, dat zijn allemaal uitdrukkingen die betrekking hebben op het lichaam. En laat dat nu net het onderwerp zijn van Parle Moi Bruxelles. Een participatieve, meertalige en rondreizende tentoonstelling in PointCulture Bruxelles, waar personen spreekwoorden die betrekking hebben op het lichaam in hun eigen taal kunnen komen delen met andere.

De expo is een samenwerking met het MedexMuseum en combineert zowel tekst als beeld om de bezoeker onder te dompelen in de taaldiversiteit van onze stad. Bezoekers worden daarbij ook uitgenodigd om zelf hun eigen uitdrukkingen te delen. De oganisatoren hopen zo een encyclopedie op te stellen van al de spreekwoorden en uitdrukkingen van de meer dan 100 talen die in Brussel gesproken worden.

Momenteel hebben de initiatiefnemers al tussen 400 en 500 uitdrukkingen en spreekwoorden verzameld uit 41 talen en dialecten. Ze zijn wel nog op zoek naar nederlandstaligen die hun mooiste spreekwoorden en uitdrukkingen willen komen delen. Dat kan dus nog tot 4 juni 2022 in PointCulture Bruxelles.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni