Rechtszaak tegen Zuidfoor dreigt als uitzondering geluidsnormen niet correct verlopen is

Job Van Nieuwenhove
29/06/2023
Updated: 29/06/2023 19.18u

De Zuidfoor is een jaarlijkse hoogmis voor vele Brusselaars, maar niet voor wie in de wijde omgeving woont. De geluidsoverlast is niet meer leefbaar, klinkt het. Terwijl de buurtbewoners eisen om de geldende geluidsnormen te laten respecteren, maakt burgemeester Close (PS) voor de kermis een uitzondering. Ook beweren de buurtbewoners dat de procedure niet correct is verlopen. Het stadsbestuur zou hierover niet transparant zijn. De omwonenden plannen een protestactie met stickers en vlaggen om het probleem zichtbaar te maken.

De foorkramers vinden dat ze al genoeg hebben ingeboet. "Wij hebben sinds vorig jaar elke week overleg met de buurtbewoners," zegt foorkramer Fabienne Vandonghen. "Wij moeten ons wel aan de geluidsnormen houden. Het lawaai gaat om 22 uur naar beneden, en om 23 uur gaat de muziek uit. En we mogen openblijven tot middernacht op weekdagen."

Door die tegemoetkoming hebben de foorkramers een uur minder lang inkomsten en dat loopt op zes weken aardig op. "Wij zijn 37 dagen open, dus dat zijn 37 uren die wij ingeleverd hebben om de buurtbewoners toch een beetje content te stellen. Dat is heel veel, hè."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni