Nieuwe technisch directeur RSCA: 'Bevestigen dat we topclub zijn'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 3 januari 2019

De Deen Frank Arnesen is nu officieel de nieuwe technisch directeur van voetbalclub Anderlecht. Arnesen krijgt zo een belangrijke rol bij de club en zal de beslissende stem zijn in het transferbeleid. Hij is vandaag aan z'n nieuwe avontuur begonnen met een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion.

"Ik heb er al met Mike (Michael Verschueren, red) over samengezeten. Het vinden van een nieuwe coach is onze eerste prioriteit. Daar zijn we heel hard mee bezig. Maar jullie moeten mij ook wat tijd gunnen want het is pas mijn eerste dag", lachte Arnesen.

Manager Verschueren, die Arnesen donderdag flankeerde in de perszaal van het Astridpark, schetste daarop het profiel waar Arnesen naar op zoek moet. "We willen iemand die heel dynamisch is, in de strategie van de club gelooft en hard wil inzetten op de jeugd. Hij moet ook aansluiten bij de stijl van het huis. Wij spelen geen kick and rush voetbal. En hij moet in de snel veranderende wereld weten hoe op een correcte manier te communiceren met jullie (media, red.), de spelers en de staf."

Op 7 januari vertrekt Anderlecht op winterstage naar het Spaanse Murcia. Ter plaatse wil Arnesen de tijd nemen om de spelerskern te leren kennen en door te lichten. "Het zou niet professioneel zijn als ik nu al zou zeggen dat ik de spelers door en door ken. Op de stage zullen we 24 uur per dag samen zijn. Dat vormt een geweldige kans om dan die analyse te maken."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?