Brussel krijgt nieuw festival voor oude muziek: 'Ook voor jonger publiek'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 4 maart 2021

Brussel verwelkomt een nieuw festival voor oude muziek: FestiVita!. Pas volgend jaar is het festival er in volle glorie, met een driedaagse. Maar dit jaar is er wel al één gratis concert. "We leggen het accent op Belgische muziek, die ook een jonger publiek aantrekt."

Het idee voor het festival is dit jaar ontstaan, maar door het coronavirus wordt de programmatie uitgesteld tot 2022. De driedaagse zal dan voor de eerste keer doorgaan. "In Brussel was er lange tijd geen echt festival meer voor oude muziek", vertelt artistiek adviseur François Van Eeckhout.

Vrijdag 5 maart geeft FestiVita! wel al een voorproefje met om 20 uur een virtueel concert van koor Vox Luminis. Dat concert wordt gratis gestreamd vanuit de Cercle Gaulois in het Warandepark. "Het is een prachtige, historische locatie met een ensemble van heel goede kwaliteit", aldus artistiek directeur Michel Keustermans.

Voor het concert deze vrijdag hebben meer dan 1.000 toeschouwers zich al aangemeld. "We leggen het accent op Belgische muziek, die ook een jonger publiek aantrekt", zegt artistiek adviseur Van Eeckhout nog.

Inschrijven voor het gratis concert deze vrijdag - Vox Luminis brengt de Bach Dynasty - kan via de website van FestiVita!.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?