Kersvers Anderlecht-coach Riemer popelt om te werken met 'extreem getalenteerde groep'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 8 december 2022

Brian Riemer, de nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht, start zijn avontuur bij paars-wit met de nodige ambitie. "Ik maakte kennis met een extreem getalenteerde groep. Er ligt een enorme kans om deze spelers stappen vooruit te laten zetten", zei de 44-jarige Deen donderdag op zijn persvoorstelling in het Lotto Park.

Riemer komt over van Premier League-club Brentford FC, waar hij assistent was. Op Kreta, waar de Brusselaars de voorbije dagen een oefenkamp afwerkten, leerde hij zijn kern en technische staf kennen. "Meteen samen op stage verblijven was de ideale manier om mijn termijn bij Anderlecht te starten", vertelde Riemer aan de pers.

"Mijn eerste indruk is dat Anderlecht over een extreem getalenteerde groep beschikt. Mijn taak zal erin bestaan om het beste te halen uit elke speler. Ik heb er veel vertrouwen in dat we resultaten zullen neerzetten."

De Deen vertelde in een opgenomen interview op stage dat hij een "agressief" Anderlecht wil zien, dat het veld betreedt met "energie, snelheid en kracht".

"Dat is mijn manier van voetballen", bevestigde Riemer donderdag. "Al besef ik dat mijn visie tijd zal vragen, want op fysiek, mentaal en tactisch gebied moet het samenvallen. Maar een transitieperiode betekent niet dat we dan geen wedstrijden kunnen winnen."

Juiste project

"Ik kreeg eerder al kansen om ergens als T1 te werken, maar zag nergens een juist project", zei de Deen ook. "Bij Anderlecht is dat duidelijk aanwezig."

"Een mooi project was voor mij doorslaggevend om bij een club aan de slag te gaan als hoofdcoach", zei Riemer. "Bij Anderlecht zag ik dat meteen. Ik heb er altijd van gehouden om jongeren zich te laten ontwikkelen, dat is zowat de rode draad door mijn trainersloopbaan geweest en heeft me altijd aangetrokken. Bij Anderlecht kan ik werken in de grootste club van België met veel jonge talenten. Die combinatie gaf de doorslag."

In eigen land was de 44-jarige Riemer werkzaam bij Hvidovre, waar hij van 2004 tot 2008 de U19 onder zijn hoede had en heel even interim (2008) was bij de hoofdmacht. Bij Kopenhagen was hij assistent (2012-2015) en trainer van de U19 (2009-2012 en 2015-2018), waarna hij naar Brentford trok om er assistent te worden van zijn landgenoot Thomas Frank. Nu begint hij als T1 bij Anderlecht. "Ik denk niet dat de stap voor mij naar hoofdcoach heel groot zal zijn", aldus Riemer. "Bij Brentford werkte ik al heel nauw samen met Thomas Frank. Ik voerde daar bepaalde taken uit die heel verwant zijn aan die van een T1."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?