Jongeren Anneessenswijk starten voedselbedeling voor Brusselaars in nood

MV
© BRUZZ
08/04/2020

Een aantal jonge mannen uit de wijk in het centrum zet zich in voor mensen die het tijdens de coronacrisis extra moeilijk hebben. Ze maken voedselpakketten met de giften die ze krijgen. "We zien dat steeds meer Brusselaars in de problemen zitten, daarom zijn we hiermee begonnen."

Sinds begin deze week hebben Bilal El Fanis en enkele vrienden een verdeelcentrum met voeding en drank geopend in de Nancystraat 37, in het centrum van Brussel. Dat is een lokaal van sportclub Anneessens 25. “Met zamelen geld in en daarmee kopen we bijvoorbeeld pasta, aardappelen, wafels en flessen water”, zegt Bilal aan La Dernière Heure. “We zijn met ongeveer 15 vrienden en kennissen die zich hiervoor inzetten.”

Mustapha Rezki van sport- en jeugdwerking Anneessens 25 juicht het initiatief van de jongeren toe. Rezki stelt dus met het plezier het lokaal van zijn club ter beschikking. “Meestal hoor je van de Anneessenswijk enkel negatieve zaken, of heel soms iets goed over onze zaalvoetbalclub, en vandaag kunnen we praten over een positief en solidair initiatief van jongeren uit de wijk.”

“Ze nemen echt alles op zich”, gaat Rezki verder. “Ze bellen ons wel geregeld om leveringen in bepaalde wijken te doen, maar al de rest beheren ze zelf. Het is gekkenwerk, maar ze doen het wel.”

Via het project werden al heel wat leveringen van voedselpakketten gedaan, vandaag waren dat er bijna 100 in totaal. Doneren van zowel geld als voeding is nog steeds welkom aan het lokaal van Anneessens 25 in Nancystraat 37.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel-Stad, Samenleving, coronavirus, solidariteit, solidariteitsactie, Anneessenswijk, Anneessens 25

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni