Wereldkampioen Broothaerts: ‘Jacques Borlée is motor van gouden lichting atletiek'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 1 april 2019

Damien Broothaerts (36) was te gast in de radioshow van Sporting Flagey op maandag. Hij werd zaterdag wereldkampioen bij de masters +35 jaar, op de 60m horden en 200m sprint. “Ik wil nog eens een Olympische Spelen meemaken, misschien doe ik wel mee als bobsleeër aan de Winterspelen in 2022.”

Van het woord ‘veteraan’ moet hij eigenlijk nog niets weten. De 36-jarige Brusselaar Damien Broothaerts is topfit en bewees dat op de ‘35 masters’ in het Poolse Torun, dat is het WK voor atleten ouder dan 35.

In slaap gevallen

“Het niveau is niet zo hoog als bij de elite, uiteraard. Maar de records die er staan, zijn wel heel straf”, legt Broothaerts uit in Sporting Flagey. “Wat ik na mijn twee wereldtitels gedaan heb? Niets, ik kon amper rechtstaan. Om 1 uur ‘s nachts was ik terug in het hotel en ben ik in slaap gevallen.”

Broothaerts is naast zijn actieve sportieve carrière ook nog personal trainer voor atleten en recreatieve sporters. “Ik leer hen om beter te lopen. Jonge topvoetballers lopen helemaal verkeerd, waardoor ze inboeten aan snelheid en vaker geblesseerd zijn. Het is eigenlijk echt opnieuw beginnen met lopen in een goede stijl.”

"Deelnemen aan een Olympische Spelen is een droom, de tattoo met het Olympische logo kan er wel nog bij op één van mijn armen."

Bobslee

Broothaerts droomt nog van een deelname aan de Olympische Spelen, al zal dat niet op de zomerspelen zijn. “Er is een bobslee-project opgestart”, zegt de sprintbom. “Dat is iets waar je snelheid voor nodig hebt in de eerste meters en sturen met de slee kan je leren.”

Beluister het volledige gesprek met Damien Broothaerts op Spotify of via iTunes.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?