Onrustige nacht in Anderlecht en de Marollen

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 13 juli 2020
Updated: 13-07-2020 - 17:31

Zondagnacht ontstond een grote vechtpartij op het kruispunt tussen de Fiennesstraat en de Sergeant De Bruynestraat in Anderlecht. De politie kreeg na tussenkomst projectielen naar het hoofd geslingerd. Er vielen geen gewonden. Ook in de Marollen waren er problemen.

“Om 22.50 uur kregen we bericht binnen van een grote vechtpartij,” vertelt Kathleen Calie, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid. “Het ging om zo’n 100 man. Toen onze eenheden ter plaatse kwamen, vluchtten de herrieschoppers alle kanten op.”

Een kwartier later keerde de menigte onverwacht terug om de politie met keien en flessen te bekogelen. “Op dat moment hebben we versterking ingeroepen,” klinkt het verder bij de politiewoordvoerster. “Dankzij de versterking is de rust snel weergekeerd. Er zijn geen pv’s opgesteld, maar een onderzoek is lopende. Er vielen ook geen gewonden.”

Ook in de Marollen was het afgelopen nacht onrustig. Een voertuig van de politie werd er getroffen door een kasseisteen en drie vuilnisbakken werden in brand gestoken. Dat meldt La Capitale. Alles werd gefilmd en op Snapchat geplaatst. De eigenaar van het Snapchat-account is geen onbekende bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?