Jetse zomerbar van restaurant Chez Soje sluit eerder door overlast

Job Van Nieuwenhove
© BRUZZ
14/08/2023

Restaurant Chez Soje opende deze zomer een succesvolle zomerbar als aanvulling op hun terras in Jette. Zowel de gemeente als de klanten zijn enthousiast, maar het restaurant sluit de zomerbar vervroegd vanwege overlast.

Restaurant Chez Soje opende deze zomer een extra bar. De zomerbar was een succes, klinkt het. Maar ondanks de steun van het gemeentebestuur, de bewoners van de Broustinlaan en de klanten, wordt de zomerbar "maar al te vaak geconfronteerd met netheidsproblemen."

Als medewerkers van Chez Soje 's ochtends aankomen in de Broustinlaan, zijn ze eerst lang bezig het terrein in orde te maken. Denk bijvoorbeeld aan lege blikjes, volle vuilniszakken en verdwaalde deelfietsen. Maar deze week troffen ze zelfs een fietsnietje aan, dat iemand uit de grond had getrokken.

f1ca134f-zomerbar.jpg

| Een sfeerimpressie van de zomerbar.

Dat kunnen de horecamedewerkers er niet bij hebben. "Omdat onze werkdruk al hoog is, kunnen we niet nog meer werk op ons nemen om dit terrein schoon te houden," schrijft Chez Soje op Facebook om haar klanten in te lichten. De horecazaak heeft beslist om de zomerbar vervroegd te sluiten: halverwege augustus in plaats van eind augustus.

De Jetse schepen van Netheid Mounir Laarissi (Les Engagés) kent het probleem, maar een eenduidige oplossing is er niet. Op termijn komt er een markt naar de wijk, die voor een nieuwe dynamiek moet zorgen in de Broustinlaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni