Handelaars Kasteleinswijk geplaagd door overvallen: 'We voelen ons niet meer veilig'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 14 mei 2018

Drie overvallen op drie weken tijd. De kastelijnwijk in Elsene, tussen de Louizalaan en de Waterloosesteenweg, heeft een zware maand achter de rug. Of de overvallen iets met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk. Enkele handelaars in de wijk voelen zich stilaan niet meer op hun gemak.

Vorige week vrijdag was de Delitraiteur in de Edelknaapstraat - niet voor het eerst - het doelwit van een gewapende overval. Een dag eerder werd ook de McDonalds op de Waterloosesteenweg, net over de grens in Ukkel, overvallen. Enkele weken eerder was ook een nachtwinkel in Elsene al slachtoffer.

Bij de meest recente overval in de Delitraiteur kwam een politiepatrouille omstreeks tien uur 's avonds ter plaatse, terwijl de vermoedelijke dader nog in het gebouw aanwezig was. De verdachte bedreigde de politieagenten, waarna een van de agenten een schot loste en de verdachte in de maagstreek raakte. Dat meldt het parket van Brussel. Er werd zowel een onderzoek geopend voor de overval, als voor het schietincident.

Volgens berichtgeving in La Dernière Heure lijken de drie overvallen erg op elkaar lijken qua uitvoering. Het ging volgens de krant telkens om een gewapende man die alleen te werk ging.

De politie wil echter nog geen conclusies trekken. “De link met andere feiten wordt onderzocht, maar die kan nu nog niet formeel bevestigd worden. Er is geen eenduidig daderprofiel”, zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

De getroffen handelaars vragen meer patrouilles in de wijk, ook 's avonds. Volgens Van de Keere komt zal de politie effectief meer aanwezig zijn in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?