Sven Gatz over overwinning RWDM: 'Uitkijken nu naar de derby's tegen Anderlecht en Union'

15/05/2023

Racing White Daring Molenbeek heeft zaterdagavond gewonnen van de RSCA Futures en pakt zo de titel in de Challenger Pro League. Met deze overwinning keert RWDM na 21 jaar terug naar de eerste klasse. Als jarenlange fan was de match voor Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) een mix van nagelbijten en euforie: "Het was om de twee minuten naar de klok kijken".

Als fervent RWDM-supporter trok minister Sven Gatz naar het uitverkochte Edmond Machtensstadion om de spannende wedstrijd bij te wonen die zou beslissen over de titel in de Challenger Pro League. “Mijn jeugdjaren heb ik aan de Zwarte Vijvers in Molenbeek doorgebracht, dus deze match kon ik echt niet missen."

Met deze titel stijgen de Molenbekenaren dus opnieuw naar de hoogste voetbalklasse. En zo spelen er volgend seizoen voor het eerst sinds 1988 weer drie Brusselse clubs in eerste klasse. Het is voor Gatz nu al uitkijken naar de derby's tegen Union en Anderlecht. "Tot nu toe waren we het kleine broertje van de andere twee clubs, maar nu spelen we echt mee."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni