Herbekijk BRUZZ 24 over de booming business van de Brusselse vroegmarkt

17/04/2023

De Brusselse vroegmarkt bestaat bijna vijftig jaar, maar is nog lang niet uitgedoofd. Recente cijfers tonen dat de markt het zelfs beter doet dan ooit: op tien jaar tijd steeg de omzet met één miljoen euro, oftewel 25 procent. 'De vroegmarkt vormt nog steeds een cruciaal logistiek centrum voor Brusselse winkels, kruideniers en supermarkten.'

In 2021 verkochten 114 bedrijven hun waren op de vroegmarkt, wat maandelijks ruim 22.000 bezoekers lokte. Daarmee blijft de markt een bron van inkomsten en werkgelegenheid voor Brussel, maar ook een cruciale logistieke draaischijf. BRUZZ stond vroeg op om eens een kijkje te gaan nemen wat er zoal over de toonbank ging.

Maandag vond ook een grote vakbondsactie plaats aan de federale overheidsdienst Werkgelegenheid aan het Zuidstation, waar volgens de politie zowat 2.500 militanten en werknemers aan deelnamen. De bonden wilden met de actie, in de aanloop naar het tweejaarlijkse overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de handel, hun belangrijkste eis kracht bijzetten: gelijk loon voor gelijk werk in alle winkels. BRUZZ begaf zich in de massa aan rode petjes om te polsen naar de grieven in de retailsector. "Dit begint bij Delhaize, maar eindigt bij andere winkels."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni