Vierde editie van Hide and Seek-festival van start

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 19 augustus 2019

Een voormalige libertijnse club, een stelplaats van de MIVB of de chique zalen van Cercle Royal Gaulois: het Hide and Seek-festival zoekt ook dit jaar weer de mooiste plekjes van Brussel op voor intieme concerten met traditionele muziek uit alle continenten.

Het is de vierde keer dat muziektempel Muziekpublique het festival organiseert. Het gaat maandag van start met een optreden van klezmerband Les Taupes qui Boivent du Lait in een klassieke tram. De komende dagen zijn er onder andere nog concerten te zien van de Japanse band Mieko Miyazaki, de band Antsa uit Madagaskar en van Rabasa uit Cape Verde.

Elk jaar zijn de concerten sneller uitverkocht, vertelt Peter Van Rompaey, artistiek directeur van Muziekpublique. "Het is een luxe-product. De locaties zijn soms heel klein: minimaal tachtig mensen, maximaal vierhonderd. En je hebt direct contact met artiesten en die speciale locaties, dus het is een heel bijzondere sfeer."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?