Verschillende scholen in Brussel en Waals-Brabant van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement bleven maandag gesloten na een bommelding op zondagavond. De politie onderzocht de locaties, maar kon daarbij niets vinden. Dinsdag heropenen de scholen. Wie de melding verstuurde is nog onduidelijk, maar er loopt een gerechtelijk onderzoek.

"Ik vind het jammer dat ze kleine kinderen zo bang maken," zegt Nassim van het tweede middelbaar aan BRUZZ. "Bovendien heeft nu niemand les, maar het zijn wel bijna examens."

Bij Wallonie-Bruxelles Enseignement is men in de eerste plaats opgelucht dat de melding vals was, maar betreurt men eveneens deze zinloze daad. "Wij bedanken de ouders voor hun begrip vandaag," zegt woordvoerder Cécile Marquette. "Zij zijn net als wij slachtoffer van deze aanvallen."

Martin François van het Brusselse parket laat weten dat het onderzoek naar de daders volop bezig is. "Dergelijke zaken neemt het parket zeer serieus. De daders riskeren tot twee jaar cel."

Doku

Verder blikken we terug op de jonge jaren in Brussel van Jérémy Doku. Hoe groeide de voetballegende van een jong broekventje uit tot de pijlsnelle dribbelkont die hij vandaag is?

BRUZZ sprak erover met gastouders Wanda en Paul, jeugdcoaches Benoit Haegeman en Jean Kindermans, en sportjournalist Jack Gaughan. "Je kan hem veertien keer stoppen, maar de vijftiende keer heeft hij je bij de lurven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie