Radio Radzinski-stem Godfried Roelant: 'Anderlecht lijkt helemaal terug'

Godfried Roelant, LV
27/11/2023

Na zeven mislukte pogingen is Anderlecht er eindelijk in geslaagd om een Brusselse derby te winnen. Al was de tegenstander deze keer niet competitieleider Union, maar promovendus RWDM uit Molenbeek. "Het was een match die bol stond van de spanning, met weinig echt goed voetbal. Maar de sfeer in het stadion na het winnende doelpunt doet terugdenken aan de gouden jaren," zegt Godfried Roelant, maker bij BRUZZ van de tweewekelijkse Anderlecht-podcast Radio Radzinski.

Anderlecht moest zondag bijzonder diep in het krachtenarsenaal tasten om de drie punten in het Lotto Park te houden. RWDM was defensief ingesteld, maar kwam wel op voorsprong na een goed uitgespeelde counter en een knap gekruist schot van Xavier Mercier.

"Maar Anderlecht stuikt na een tegenslag niet langer als een kaartenhuisje in elkaar. Recordinternational en kapitein Jan Vertonghen is daar het mooiste voorbeeld van. Hoeveel centrale verdedigers van 36 trekken in blessuretijd nog mee naar voor om de beslissende voorzet te trappen? Ik ken er niet veel," zegt Godfried Roelant.

'De sfeer is opperbest'

Na zeven magere jaren draait paars-wit weer mee bovenaan het klassement. En dat voel je volgens Godfried ook in het stadion. "De sfeer is opperbest. Bijna elke thuismatch is uitverkocht en de randanimatie is naar een hoger niveau getild. Dat merk je in grote en kleine dingen: van speciale shirts om de twintigste verjaardag van de ultra's te vieren tot Zwangere Guy die voor de aftrap de ploegopstelling bekendmaakt. Anderlecht lijkt helemaal terug."

Sportief is de zege tegen RWDM ook een enorme opsteker voor Anderlecht. Want na zeven verloren Brusselse derby's tegen Union, is er dan nu eindelijk de winst tegen de buren uit Molenbeek, 21 jaar na de vorige confrontatie. "Ja, dat doet deugd. Laat ons hopen dat nu ook Union eind januari eindelijk eens voor de bijl gaat en we in april en mei nog eens kans maken op de titel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni