Ook Brabantwijk kreunt onder zwerfvuil: ‘Straatvegers worden uitgedaagd’

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 29 april 2019

Ook over de Brabantwijk in Schaarbeek kwamen bij onze poll rond de vuilste plekken in Brussel heel wat inzendingen binnen. “Netheid is hier onbestaande”, zegt een bewoner. En ook schepen van Netheid Deborah Lorenzino (Défi) kan het vuil niet aanzien. Zij wil dat de gemeente de volle bevoegdheid krijgt over het beleid.

Bewoners van de Brabantwijk kennen de problemen met zwerfvuil in hun wijk maar al te goed. “De diensten van Net Brussel passeren wel. Maar ofwel nemen ze maar de helft mee, ofwel staat het kort daarna weer vol”, klinkt het.

Ook Schaarbeeks schepen Deborah Lorenzino (Défi) is zich ten volle bewust van het probleem. “Het is niet normaal dat mensen urineren op straat of opzettelijk sluikstorten.” Volgens Lorenzino worden de netheidsdiensten ook gewoon uitgedaagd. “Wanneer de straatveger de stoep heeft schoongemaakt, gooien sommigen gewoon een papiertje of een sigaret voor hun neus.”

Volgens de schepen loopt de samenwerking tussen de gemeentelijke netheidsdiensten en het gewestelijke agentschap Net Brussel ook stroef. “Schaarbeek zou de volle bevoegdheid moeten krijgen van het Gewest om ons eigen beleid te voeren.”

Dit artikel kadert in de Week van de Netheid bij BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?