Terrein gevangenis Haren opnieuw ontruimd door politie

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 3 september 2018
Updated: 03-09-2018 - 11:33

Dertien betogers zijn maandagmorgen door de politie van het terrein aan de Keelbeek gedragen. Met een herbezetting wilden de actievoerders opnieuw protesteren tegen de komst van de megagevangenis in Haren.

Rond 6.30 uur maandagmorgen meldde een bewakingsagent aan de politie dat er een tiental betogers op de site waren gelopen. "De politie kwam ter plaatse en trof 13 betogers aan", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politie Brussel Hoofdstad - Elsene.

De politie moest de betogers aan handen en voeten van het terrein dragen, maar volgens de politie noch volgens de actievoerders zou er geweld gebruikt zijn. De actievoerders filmden het hele gebeuren.

"Wel dienen we klacht in tegen de brandstichting van 20 augustus", zegt activist Jean-Baptiste Godinot aan BRUZZ. Toen heeft de politie de kampen van de actievoerders in brand gestoken, dat terwijl er nog een procedure voor de rechtbank liep tegen de uitwijzing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?