Vacci-bus aan Action in Molenbeek: 'Nog niet veel mensen gevaccineerd'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 30 augustus 2021

Vanaf vandaag kunnen Brusselaars zich laten vaccineren voor of in de winkel. Het is een van de maatregelen waarmee de GGC de vaccinatiecijfers wil opkrikken, al lijkt deze campagne moeilijk op gang te komen. Aan de Action in Molenbeek zijn er tegen de middag slechts twee mensen gevaccineerd.

Vanaf vandaag houden vaccinatiebussen halt aan verschillende winkels in het gewest. Het gaat om een samenwerking tussen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en handelsfederatie Comeos. Van vandaag tot en met vrijdag kunnen mensen zonder afspraak gevaccineerd worden in de Carrefour-winkels in Evere en Oudergem. Van woensdag tot vrijdag wordt er geprikt in de Primark-winkel in Elsene. Vrijdag en zaterdag stopt de vacci-bus op de parking van Ikea Anderlecht.

Van maandag tot donderdag staat de vacci-bus op de parking van Action in Molenbeek. De bus staat er al sinds tien uur maandagochtend, maar een groot succes kan de campagne nog niet genoemd worden, zo stelt een BRUZZ-reporter ter plaatse vast. Rond de middag zijn er slechts twee mensen gevaccineerd.

"Voorlopig hebben we nog niet veel mensen gevaccineerd", zegt Rayane Sadad, coördinator van de vacci-bus in Molenbeek. "We hopen dat naarmate de tijd vordert en meer mensen komen winkelen, we meer mensen kunnen inenten."

Klanten die zich voor of in de winkel laten vaccineren krijgen het Johnson & Johnson-vaccin. Daar is maar één dosis van nodig.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?