Brussel wil met 'Optie B' haar verrassende aanbod promoten

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 4 oktober 2021

De Stad Brussel heeft maandag de nieuwe campagne 'Optie B' voorgesteld. Die B komt van Brussel en de campagne maakt onderdeel uit van het relanceplan. Via tien thema's zet de Stad een grote waaier van handelszaken en nog te ontdekken plekken in de kijker. Het eerste thema is 'Verborgen tuinen: de natuur in de stad'.

Optie A heeft de absolute voorkeur, maar met Optie B wil Brussel aantonen dat het alternatief in onze hoofdstad zeker niet minder waard is. Elk thema van de campagne wordt overgeheveld naar zo'n zestig locaties. Was optie A bijvoorbeeld om door de Jardin Des Tuileries in Parijs te wandelen, dan biedt Brussel als optie B de gezellige tuinen van het Pacheco-Instituut aan. Of droom je van het Amazonewoud? Ga dan eerst eens een kijkje nemen in de urban jungle van plantenzaak Brut in de Marollen.

"De campagne komt op een goed moment voor een handelssector die nog steeds grote noden heeft. De toeristen en de werknemers van bedrijven in Brussel moeten nog terugkeren naar onze wijken", zegt Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi).

Het grote publiek kan de campagne ontdekken via het Instagramaccount BXL option B en de website option.brussels. Daar wordt de grote rijkdom en variatie van de Brusselse adresjes tentoongesteld en vind je de thematische parcoursen terug. "De diversiteit van onze bevolking bestaat ook bij onze winkels en ondernemers", zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS). Het tweede thema van Optie B wordt de circulaire economie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?