Huidig Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock krijgt een waardig afscheid nu zondag in de thuismatch tegen Antwerp. Dat vertelde woordvoerder David Steegen in ons radioprogramma Shout out!. Vanden Stock stond 22 jaar lang aan het hoofd van de club. Onder zijn bewind werd Anderlecht tien keer kampioen van België. Binnen twee weken wordt Marc Coucke de nieuwe voorzitter van paars-wit.

"Om hem gepast uit te wuiven, organiseren we een collectieve actie waarbij we het hele stadion betrekken. Een van de activiteiten die we voorzien hebben, is het vormen van een gigantische tifo voor de voorzitter. Daarom krijgen de supporters die in tribune 3 zitten van ons speciale kartonnen posters, die samen een enorm paars-wit vlak met het woord 'Merci' erop zullen vormen", klinkt het in de mededeling. "Op die manier trakteren we de voorzitter allemaal samen op een fantastisch afscheid!"

Vanden Stock was 22 jaar voorzitter en eigenaar van paars-wit en wordt binnenkort opgevolgd door de Vlaamse ondernemer Marc Coucke, die de club onlangs overnam. Vanden Stock stapt eveneens ook op als voorzitter van de Pro League, maar wordt wel erevoorzitter bij de Belgische recordkampioen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Sport, RSC Anderlecht, Voetbal, David Steegen, Roger Vanden Stock

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie