Politici en buurtbewoners over autovrije Marchantbrug: 'Nu is het een nachtmerrie'

ArBa
© BRUZZ
06/02/2023

Als het van de Brusselse regering afhangt, verschijnen er nooit nog auto's op de Pierre Marchantbrug. Het openbaar onderzoek daarnaar loopt morgen af. Wij gingen in afwachting van de resultaten al eens polsen bij de buurtbewoners en de lokale politiek. Wat willen zij? Auto's over de brug, of net niet?

De Pierre Marchantbrug aan de Biestebroekkaai in Anderlecht is nu bijna tien jaar autovrij. Dat komt omdat de brug niet stevig genoeg meer is om gemotoriseerd verkeer veilig over te kunnen laten steken. Maar waar de auto verdwijnt, verschijnen de buurtbewoners. De brug is dan ook een echte ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. Iets waar Remco Ruiter, lid van burgercollectief Sur Le Pont Brussels, heel trots op is: "Een brug moet verbinden, maar als je in een auto zit kan je weinig mensen ontmoeten."

Oorspronkelijk lagen er weliswaar plannen op tafel om de brug te renoveren en er nadien opnieuw auto's toe te laten. Jamal Boubker kwam twee jaar geleden in een naburige wijk wonen en ziet dat graag ook gebeuren. "Ik zie mijn kinderen niet op een brug spelen, ik heb liever dat de gemeente investeert in parken en groene ruimte", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Anderlecht, Mobiliteit, Pierre Marchantbrug

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie