Voor het eerst dit seizoen speelde RWDM gelijk: de vroege voorsprong tegen Deinze werd na de rust te grabbel gegooid. Met een puntje mocht RWDM nog tevreden zijn, want de bezoekers domineerden het gros van de partij. Van een schokeffect na de trainerswissel was langs Molenbeekse zijde nauwelijks sprake.

Het was een chaotische week in Molenbeek. Trainer Laurent Demol werd – eerder verrassend – de deur gewezen. Assistent-trainer (en tot vorig seizoen de hoofdcoach) Frédéric Stilmant volgt hem op, en dat deed meteen weer vragen rijzen over de onduidelijke rolverdeling in het Edmond Machtensstadion: Demol volgde diezelfde Stilmant afgelopen zomer op omdat die niet over het vereiste trainersdiploma beschikte. Maar wie hield nu echt het stokje vast, en zouden beide trainers elkaar niet voor de voeten lopen?

Gerommel in de kleedkamer

Dergelijke vragen voedden de geruchtenmolen, door Demol zelf nog aangezwengeld toen hij in zijn afscheidsinterview hintte naar “zaken die anders verliepen dan ik me had voorgesteld”. Dat drie spelers uit de wedstrijdkern tegen Deinze werden gelaten om ‘disciplinaire redenen’ – het gerucht doet de ronde dat er ook binnen de spelerskern stevig wordt ruziegemaakt – maakt ook duidelijk dat het rommelt in de kleedkamers.

Nochtans was daar in de beginfase van de partij tegen Deinze niet veel van te merken. RWDM startte fel en zag zich meteen beloond dankzij een afstandsschot van Nicolas Rommens: 1-0. Daarmee was quasi al het goede gezegd. Deinze nam de wedstrijd in handen en liet enkele wenkende kansen onbenut. Toch had RWDM ook op een diefje de voorsprong kunnen verdubbelen, maar de veelbelovende counter werd niet goed uitgespeeld.

Ook in de tweede helft kwam RWDM er nauwelijks aan te pas. Een te zwakke kopbal van Lavie en een gekruist schot van Claes waren veruit het enige Molenbeekse wapenfeit. Deinze – voor het seizoen nog getipt als schaduwfavoriet voor de titel – hoefde niet briljant te voetballen om de bal te monopoliseren. Iets voorbij het uur zagen de Oost-Vlamingen zich eindelijk beloond toen Mertens een fantastische actie van Challouk met het hoofd afrondde.

Stabiliteit

RWDM beperkte zich nadien met succes tot het verdedigen van dat ene punt: het hoogst haalbare na een al bij al ontgoochelende pot voetbal. Probeerde RWDM onder Demol nog voor de voetballende oplossing te kiezen, waarbij de defensie vaak kwetsbaar bleek te zijn, kozen de roodhemden er nu hoofdzakelijk voor om lange ballen naar voren te jagen. Veel leverde dat niet op en met een 1-1-gelijkspel mag Stilmant zich best rijk rekenen.

Na een moeilijke week moet RWDM vooral hopen dat de rust kan wederkeren. Enige duidelijkheid vanuit de bestuurskamer is daarbij welgekomen. Komt er nog een nieuwe trainer? Voorzitter Thierry Dailly liet de vraag vooralsnog onbeantwoord, maar Stilmant zelf liet eerder deze week verstaan dat hij nog altijd niet over het broodnodige trainersdiploma beschikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sport , RWDM , deinze , KMSK Deinze

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni